Over Ons

Welkom bij de VEK Investment Club

Op deze pagina maak je kennis met wie we zijn, wat we doen en hoe we dat doen.

Wie we zijn

De VEK Investment Club is georganiseerd voor en door studenten! Ons team van 6 bestuursleden en 8 analisten zetten zich met veel plezier in om Gentse studenten bij te leren over de financiële markten. Dit doen we via verschillende lezingen en workshops, maar geïnteresseerde studenten krijgen ook de kans om zelf geld in te leggen in ons portfolio en actief mee te beleggen!

Onze missie

De VEK Investment Club wil zo veel mogelijk studenten kennis bijbrengen over de beurs. Wij proberen zo toegankelijk mogelijk te zijn zodat we zoveel mogelijk studenten deze ervaring kunnen bieden. Daarom houden we het bedrag dat elk lid inlegt bewust zo laag mogelijk! 

Wat we doen

Onze club brengt studenten zowel theoretische kennis als hands-on ervaring bij. Theoretische kennis wordt aangeboden via workshops en lezingen, gegeven door experts uit de financiële industrie. De hands-on ervaring bieden we aan via ons beleggingsfonds, waar leden de kans krijgen om actief beleggingsvoorstellen uit te werken onder begeleiding van onze ervaren analisten.

Maak kennis met ons team

Ons Bestuur

gregory

Grégory Pinnoo

President
carlo

Carlo Follesa

Vice-President
timo

Timo Nuyttens

Portfolio Manager
timon

Timon Van Damme

Portfolio Manager
olan

Olan Lefevere

Public Relations
mariska

Mariska Van De Sompele

Marketing

Onze Analisten

Bram Alleman

Analist

Frederic Debosschere

Analist

Kobe Van de Sype

Analist

Louis Nelissen

Analist

Pepijn Baert

Analist

ruben Tack

Analist

Samuel Lambert

Analist

Yari Steennot

Analist

Vaak gestelde vragen

Hieronder vind je een overzicht van de vaakst gestelde vragen. Heb je een andere vraag? Aarzel niet ons te contacteren!

De VEK Investment Club is een beleggingsclub. Onze ruim 100 leden leggen een afgesproken bedrag in, en dit geld wordt gezamenlijk belegd via de tweewekelijkse algemene vergadering. Daarnaast organiseren we ook educatieve lezingen en workshops. Die zijn openbaar, dus je moet geen lid zijn om naar deze evenementen te komen! 

Leden van de VEK Investment Club worden geselecteerd op basis van een motivatiebrief. Alle Gentse studenten zijn welkom om zich kandidaat te stellen! 

Neen! Alle studenten zijn welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de VEK om je aan te sluiten bij de VEK Investment Club.

Het exacte bedrag hangt af de waarde van ons beleggingsportfolio. We proberen onze club zo laagdrempelig mogelijk te houden. Meestal schommelt dit rond de €300. 

Alle evenementen die op onze website staan, zijn toegankelijk voor alle geïnteresseerden! Gesloten evenementen worden gecommuniceerd via de ledengroep. 

Neen! Alle Gentse studenten zijn welkom om lid te worden. De instelling of faculteit waaraan je student bent, maakt niet uit. 

Enkele cijfers

1
Leden
1
Bestuursleden
1
Analisten
1 k
In portfolio

Geïnteresseerd? Kom gratis naar één van onze events!

Al onze evenementen zijn gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerde studenten. Nadien voorzien we zelfs een gratis receptie met hapjes en drankjes!

Scroll naar boven